Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Tips på hur du kan komma i gång med ett hälsosammare liv

konsumenttest.se

24 juli, 2021

Det är inte alltid enkelt att ha en hälsosam livsstil och speciellt i semestertider under sommaren. Men det finns några enkla tips som kan följas för att på ett smidigt sätt leva lite sundare som inte kräver särskilt mycket ansträngning, det kan vara svårt att motionera mycket men med vardagsmotion kommer du långt. Det är dessutom kosten som spelar stor roll och under semestern vill man såklart njuta av extra god mat. Nedan har vi samlat de bästa tipsen för ett hälsosammare liv som är möjliga att följa under semestern.

Vardagsmotion

Under semestern kanske du inte rör lika mycket på dig och det är helt okej. Men glöm inte att vardagsmotion är enkelt och framför allt skönt. Istället för att ta bilen till affären kan du exempelvis cykla eller gå om avståndet är rimligt. Du kan även ta trapporna när du är ute och shoppar i shoppingcenter istället för att välja att ta hissen. Vardagsmotion kan vara den viktigaste motionen och vara till stor nytta.

Unna dig – men inte för mycket

Givetvis ska man unna sig oavsett om det är en helgdag eller veckodag men att unna sig får inte gå till överdrift. Det är lätt att tänka att man ska unna sig under sin semester vilket man ska men inte till en överdrift. Att unna sig ska kännas bra och härligt och något man gör då och då till en rimlig mängd. Att unna sig innebär inte att man ska frossa på en daglig basis.

Planera middagar/lunch

Planering är alltid bra! Är blodsockret lågt kan det innebära impulser som att du istället äter något som kanske var lite onödigt. Därför är det fördelaktigt att planera dina middagar/luncher och handla utifrån dessa. Under sommaren kan det vara svårt att planera långt i förväg om du exempelvis ska iväg eller liknande men att planera matschemat för 1-2 dagar brukar ändå vara möjligt.

Kvalitativa produkter

När du köper matvaror och produkter överlag är kvaliteten viktig. För matvaror som köps i affär kan det vara enklare att kontrollera kvaliteten jämfört med om du handlar online. Därför kan det vara fördelaktigt att använda dig av konsumenttest.se som gör din research så att du slipper. Matvaror som håller hög kvalitet gör att matlagningen blir roligare och då är det en motivation att exempelvis följa recept och middagsplaneringar.

Matkasse online

Om du inte har inspiration att laga mat kan det vara enklare att handla en matkasse online och då även få recept. Detta är ett bra sätt för att variera kosten men också för att äta lite hälsosammare. Numera finns det en hel del olika matkassar att välja mellan i olika prisklasser till exempel Hello Fresh, Linas Matkasse med mera.