Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Jämför Matkassar

1
ErbjudandeSpara upp till 745 kr på dina första 4 matkassor! Rabattkod: HELLOAFF3010
Pris Fr.ån. 32..38 hos HelloFresh
2
ErbjudandeNya kunder får 30% rabatt på två leveranser! Använd rabattkod: ATAUGSEPT20
Pris Fr.ån. 47..45 hos Linas Matkasse
Erbjudande150 kr rabatt på din första kasse
Pris Fr.ån. 47..25 hos Middagsfrid
Erbjudande
Pris Fr.ån. 51..09 hos MatKomfort
Erbjudande50% på förste familjekasse
Pris F.rå.n 2.8.2 hos
Erbjudande150 kr rabatt på din första kasse
Pris Fr.ån. 47..25 hos
2
ErbjudandeNya kunder får 30% rabatt på två leveranser! Använd rabattkod: ATAUGSEPT20
Pris Fr.ån. 47..45 hos
1
ErbjudandeSpara upp till 745 kr på dina första 4 matkassor! Rabattkod: HELLOAFF3010
Pris Fr.ån. 32..38 hos
Pris hos HelloFresh ErbjudandeSpara upp till 745 kr på dina första 4 matkassor! Rabattkod: HELLOAFF3010
Pris hos Linas Matkasse ErbjudandeNya kunder får 30% rabatt på två leveranser! Använd rabattkod: ATAUGSEPT20
Pris hos Middagsfrid Erbjudande150 kr rabatt på din första kasse
Pris hos MatKomfort Erbjudande
Pris hos Betterfeast Erbjudande50% på förste familjekasse

Fler och fler får upp ögonen för hemlevererade matkassar. Samtidigt börjar urvalet av leverantörer också växa på marknaden. För att hitta en matkasse som passar dina önskemål och behov är det en god idé att jämföra matkassar mellan olika leverantörer. Vårt mål är att göra det till en lätt uppgift.

Därför har vi samlat några riktigt bra matkassar här som du kan läsa om. Alla har fått bra recensioner av befintliga kunder och inte helt sällan hittar vi några riktigt schyssta erbjudanden som du kan ta del utav.

Matkassar bäst i test

Vi håller koll på vilka matkassar som får de bästa betygen. När du jämför matkassar på vår hemsida jämför du bara de bästa matkassarna. På så vis kan du känna dig trygg med att du får bra matvaror, till rimliga priser och med bra leveranstider. Frågan är bara vilken matkasse som passar dig och din livsstil allra bäst!

Konceptet med matkassar utvecklades för att du ska kunna spara dyrbar tid. Tid som du kan lägga på andra viktiga saker, utan att tumma på hälsa och kvalitet – det är snarare ett sätt att leva mer hälsosamt! Men då vill man heller inte spendera massa tid på att hitta rätt leverantör. Det ska ju helst också vara en enkel grej, att navigera sig fram till rätt matkasse.

Att söka dig fram till olika leverantörer på nätet går ju an, men det tar tid och det är svårare att sålla. På vår hemsida får du allt uppradat framför dig, en översikt där du snabbt kan bilda dig en uppfattning om leverantörers olika erbjudanden och deras eventuella nischer.

Vilken matkasse är bäst för dig?

Det finns lite olika saker att fundera över för att komma fram till vilken matkasse som är den bästa. Först och främst kan vi ju nämna att många gånger finns det specialerbjudanden när du beställer en matkasse från en leverantör för första gången. I vissa fall behöver du skriva upp dig på prenumeration, men det är i regel ingen bindningstid och du kan oftast pausa när du själv känner för det.

Vilken typ av kost äter du?

Du kan anpassa din matkasse efter vilken kost du äter. Oavsett om det är allergier eller preferenser är det enkelt att forma matkassen efter dina och din familjs behov.

 • Vegetarisk matkasse
  Det finns massvis av recept och inspiration för dig som äter vegetarisk kost. Fyll din matkasse med en varierad och spännande veckomeny. Tycker du det är svårt att få i dig tillräckligt av allt kroppen behöver kommer matkassen göra detta enklare för dig. Har du nyligen blivit vegetarian är en matkasse ett ypperligt sätt att snabbt komma in i nya kostvanor.
 • Vegansk matkasse
  Många väljer idag att äta vegansk kost av många anledningar. Det är både bättre för miljön och vegansk kost är dessutom riktigt gott. Vi ser fler och fler veganska alternativ i mataffären och det blir allt enklare att äta en varierad vegansk kost. När du beställer matkasse kommer du kunna välja mellan massa veganska recept, här finns något som passar alla smaker.
 • Flexitarisk matkasse
  Flexitarisk kost innebär till största växtbaserad kost men med inslag av fisk och kött. Det är ett fantastiskt alternativ för dig som vill värna om både hälsa och miljö, utan att begränsa dig särskilt mycket. Få mängder av tips och idéer på recept som passar din flexitariska livsstil när du beställer din matkasse.
 • LCHF
  En del leverantörer erbjuder matkassar speciellt utformade efter LCHF. Oavsett vilken kost du äter är det viktigt att äta varierat. Med en LCHF-matkasse gör du det enkelt för dig att hålla dig till din diet och samtidigt äta nyttigt och varierat.
 • Paleo
  Du kan även hitta matkassar särskilt anpassade efter paleo, eller stenålderskost som det också kallas. Matkassen passar dig som nyligen börjat äta paleo-kost och för dig som ätit paleo länge men helt enkelt vill spara tid och behöver inspiration.
 • Allergier
  Självklart finns det möjlighet att anpassa din matkasse efter allergier. Många leverantörer erbjuder exempelvis glutenfria eller laktosfria matkassar. Det innebär att du inte behöver byta ut varor till glutenfria eller laktosfria, utan de väljs automatiskt när du väljer recept.

Tre snabba om matkassar

Att beställa hem färdiga matkassar kommer med många fördelar. Det sparar dig både tid och pengar, och det underlättar både matlagning och planering.

Spara tid med matkassar

Det finns massor av tid att spara när du beställer matkassar istället för att handla i mataffären. Du behöver bara spendera en stund varje vecka på att välja ut din veckomeny. Veckans matkasse levereras hem till din dörr. Då slipper du att åka till affären, stå i kö och bära på tunga påsar.

Matkasse – mer än bara matvaror

När du beställer matkasse klickar du inte bara hem matvaror. Det finns oändligt med inspiration och recept som du kan välja mellan. Välj recept utefter smak, tidsåtgång och svårighetsgrad så att det passar dig och din livsstil.

Veckomenyn i exakta mått

Välj veckans alla recept på en gång när du beställer din matkasse. Ingredienserna packas ner exakt enligt de mått som behövs för att mätta alla magar i ditt hushåll. Recept och instruktioner medföljer så klart.

Matkassar – ett miljövänligare alternativ

Ytterligare en anledning att välja matkassar istället för att handla i mataffären är att det värnar om vår miljö. Matkassarna packas nämligen inte bara med de ingredienser du behöver för veckans alla recept. Allt mäts noggrant upp innan det packas ner. På så vis får du precis det du behöver, varken mer eller mindre. Inga matrester blir över och inte heller ligger överblivna råvaror och blir gamla i kylen.

Att åka fram och tillbaka till affären flera gånger i veckan tar så klart också på vår miljö. Ibland glömmer vi något, vilket innebär extra rundor till affären. Även när vi storhandlar är det sällan vi har funderat ut hela veckomenyn och de exakta ingredienser som behövs.

När du får hem din matkasse till dörren levereras fler matkassar till flera hushåll på samma runda. Det spar också på vår miljö då varje hushåll inte behöver ta sig till och från affären.

Varierad och hälsosam kost

När vi har mycket att göra med både arbete och fritid händer kanske lite väl ofta att vi äter samma maträtter för tätt inpå varandra. En varierad kost är viktigt för vår fysiska och psykiska hälsa, och även för det allmänna välbefinnandet.

Att leta efter nya recept och komma på nya grejer kan kännas som ytterligare ett projekt som dränerar en på energi. Det är en anledning till att konceptet med färdiga matkassar har dykt upp på marknaden.

Matkassar har allt du behöver för en varierad och hälsosam kost på ett och samma ställe. Du får en tydligt uppsikt på din veckomeny och kan justera den så att du får med lite av alla nyttigheter.

Upptäck nya smaker

Ta tillfället i akt att upptäcka nya spännande ingredienser, med enkla recept och instruktioner behöver du inte stå som ett frågetecken i köket. Ibland stöter vi på något helt nytt i matbutiken, men även om nyfikenheten slår till blir det ofta att vi låter bli att handla det.

Vet vi inte hur vi ska bära oss åt med nya ingredienser, så kan det verka väldigt tidskrävande och det är helt enkelt lättare att bara köra på det vi redan känner till. Men sen tröttnar man på kokt broccoli, pulversås och torsk när det har blivit standard varje onsdag.

När du beställer färdiga matkassar får du möjligheten att upptäcka nya recept. Det blir inte som i mataffären där du bara ser enskilda ingredienser utan något direkt sammanhang. Med matkassar levereras maten med recept och instruktioner  – det har aldrig varit lättare att äta varierad, spännande och nyttig hemlagad mat.

Byt ut snabbmat mot sund mat

Fast det ska ju ändå gå snabbt, så klart. Matlådor på jobbet är ett sätt att att få sund mat på nolltid. Det är onekligen en win-win situation. Tiden du lägger på att köpa snabbmat på lunchen, eller snacks i affären kan du lägga på att faktiskt njuta av din lunch. Du får alltså hemlagad nyttig mat, snabbare än om du beställt mat på en restaurang.

När du beställer din matkasse för veckan kan du bara lägga till en extra portion, eller två, så har du mat över till matlådan dagen efter. Att äta i lugn och ro är också viktigt för vår hälsa. Om du slänger i dig maten hinner inte kroppen uppfatta och signalera att vi är mätta innan vi har slängt i oss flera tuggor extra. Det är då vi blir extra trötta och lite frusna efter vi ätit. Ge din kropp vad den behöver så ger den dig var du behöver, energi att vara produktiv och på glatt humör resten av dagen.

Din tid är viktig

Vår tid och energi är något av det viktigaste vi har. Utan kombinationen av de två är det svårt att njuta av livet. När vi känner oss jagade av måsten och energin sinar är det lätt att vi ser livet med ett filter som gör tillvaron färglös.

Matkassar är ett sätt att få pusslet att lättare gå ihop. Du investerar i din hälsa genom att göra hemlagad och hälsosam kost till ett enkelt val, och din livskvalitet ökar med den frigjorda tiden.

När du har extra tid kanske det inte känns som ett projekt att komma igång med träningen. Istället för att titta på TV kanske du väljer att läsa en bok vissa kvällar, eller gå på en längre promenad. När energin och tiden finns tillgängligt för oss blir vi mer handlingskraftiga och nyfikenheten vaknar till liv.