Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Skillnaden mellan svenska och norska matkassar


13 april, 2022

Sedan matkassen introducerades i Sverige för några år sedan har detta sätt att handla mat på blivit oerhört populärt. Det finns idag ett flertal företag som levererar matkassar till varierande priser och med olika innehåll. Anledningen till att matkassen blivit så omtyckt i Sverige är till exempel att stressade och yrkesarbetande föräldrar kan göra sin vardag enklare genom att få ingredienserna till middagen levererad i en matkasse. Detta sparar både tid och pengar samt ger möjligheten att planera dagen bättre.

Norska matkassar

Även i Norge kan du beställa matkassar eller skaffa ett månads-abonnemang. Principen vad gäller matkassen är densamma som i Sverige men det finns några stora skillnader. Det är endast ett fåtal företag som erbjuder matkasse i Norge. Respektive företag erbjuder dock ett brett urval av flera olika typer av matkassar som exempelvis original matkasse, matkasse för barnfamiljer eller matkasse som är gluten-fri. Det finns även möjlighet att prenumerera på specialkassar för exempelvis muskelbyggning som kan beställas i antal måltider. Den absolut största skillnaden mellan svenska och norska matkassar är priset. De norska matkassarna kostar betydligt mer än de svenska. Anledningen till detta är troligtvis att mat i Norge är väldigt dyr eftersom Norge inte är ett EU-land.

På jämförelsesajten matkasser.com kan du enkelt hitta den matkasse som passar dig, din familj, din livsstil och din plånbok bäst. Här hittar du även all information du behöver om de bästa svenska matkassarna på dagens marknad samt all prisinformation plus eventuella rabatter.

Svenska matkassar

Sverige har ett mycket brett och bra urval av många olika typer av matkassar från ett flertal företag. En sund konkurrens skapar bättre matkassar, bättre priser och framförallt ett större urval. Det finns idag färdiga matkassar för alla olika typer av behov att välja mellan. Om du eller någon i familjen lider av allergier eller gluten intolerans kan matkassen anpassas efter dina behov. Du kan även välja mellan exempelvis vegetarisk matkasse eller vegan matkasse beroende på din kost. De flesta matkassarna är mycket prisvärdiga och i många fall kanske även billigare än att handla i affären. Detta ger dig till exempel möjlighet att prova på nya rätter eftersom du får alla ingredienserna i rätt mängd (utifrån ett recept) som gör matlagningen både lätt och rolig.

Fördelar med matkassar

Fördelarna med matkassar är samma i både Norge som Sverige. Du slipper jäkta i matvaruaffärer, försöka hitta alla matvaror du behöver (helst utan att glömma något) för att sedan stå i långa köer. Matkassen beställs hemifrån online och erbjuder allt du behöver för en bra middagsplanering med god, varierad och näringsrik kost. Du anpassar din matkassen efter hur många ni är i ditt hushåll, eventuella allergier eller olika preferenser. Du kommer att slippa svinn samt undviker onödiga impuls köp, vilket i längden sparar pengar. När du beställer din matkasse kan du i lugn och ro välja den veckomeny som du gillar bäst, välja mellan olika recept och slutligen klicka på beställ. En viktig sak, som är samma både i Sverige och Norge, är att din leverantör förutsätter normalt att du redan har vissa stapelvaror hemma. Det framkommer på receptet samt instruktionerna (som kommer med matkassen) vilka varor du behöver ha hemma för att kunna tillaga din måltid. Det kan handla om basvaror såsom peppar, salt, mjöl, pasta eller buljong. Det kommer troligtvis att bli fler företag som erbjuder matkassar i Norge i och med att norrmännen upptäcker alla de fina fördelarna med att beställa en matkasse.