Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Så här kommer du i gång med ditt nyårslöfte


25 januari, 2022

Denna artikel innehåller annonserat innehåll.

Hur många år i rad måste man ha samma nyårslöfte innan man verkligen tar tag i det och skapar förändring? Oavsett om du har tagit på dig ett stort löfte eller mål att nå under året, kan det vara svårt att verkligen ändra sina vanor och hålla sig till nya rutiner under det nya året. Trots detta är vi många som känner ett behov att förnya våra mål, eller sätta nya varje januari. Det är ett sätt att vårstäda våra egna förväntningar inför det nya året och allt som ligger framför oss.

Om du verkligen vill förverkliga ditt nyårslöfte i år är det viktigt att först lära sig om sundare vanor. Många har som mål att de ska bli mer hälsosamma, eller träna mer regelbundet. För att kunna leva upp till dessa höga krav på dig själv bör du sätta mindre enklare delmål som är lättare att uppnå.

Det första steget, oavsett vilka mål du har, är att vara snäll mot dig själv och fokusera på resan. Du bör se slutmålet som en bonus, men det är resan dit som behöver stå i centrum för att du ska kunna skapa förändring.

Få i dig bra mat regelbundet

En bra plats att starta på är alltid att kolla på den näring som du får i dig. Om du tänker på din kropp som en maskin, måste du se till att du ger den allt den behöver för att den ska kunna fungera optimalt. Maten vi äter är därför A och O när det gäller att ha sundare vanor. Det är viktigt att komma ihåg att nyttig mat inte nödvändigtvis behöver vara fri från fett, socker eller kalorier för att vara hälsosam. Kroppen behöver nämligen alla näringsämnen för att må bra.

Ett smart och effektivt sätt att få i sig alla näringsämnen vi behöver är testa en hälsosam matkasse. HelloFresh har till exempel en matkasse som heter “Kalorismart” och en matkasse med fisk och grönsaker. Båda dessa är matkassar med stor fokus på hälsa och stor variation i maten för att se till att du får i dig alla näringsämnen du behöver samtidigt som du håller kalorierna på en hälsosam nivå.

Ha som vana att motionera i vardagen

Det hjälper sällan att starta året med att tro att man kommer kunna springa ett maraton innan nästa januari. Sådana nyårslöften blir oftast för stora och det slutar med att man inte kan leva upp till dem och man mår dåligt för att man misslyckats med att nå sitt mål. Ha i stället som mål att röra på kroppen varje dag.

Att röra på sig kan innebära väldigt olika saker för olika personer, beroende på vilka intressen du har, men även vad du jobbar med. Om du till exempel kör till jobbet, sitter ner hela dagen och kommer hem och slappnar av i soffan måste du själv hitta tillfällen då du kan motionera.

Organisera din tid och energi

När vi inte känner att vi har koll på vår tid blir vi ofta stressade och när vi blir stressade får vi ännu sämre koll på hur vi använder vår tid. Det är en ond spiral och det slutar med att man spenderar mer tid på att stressa än man gör på att lösa problemet som orsakar stress. För att ta tillbaka kontrollen måste man först få en överblick över sin tid och sina uppgifter.

Flera undersökningar har bevisat att hjärnan kopplar saker och ting annorlunda när man skriver för hand, i stället för att skriva in det på mobilen. Genom att fokusera på resan till dina mål kommer det bli mycket lättare att uppfylla dina nyårslöften både i år och i framtiden.