Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Proteinprodukter för mer varierad kost


11 november, 2021

Det finns olika sätt att få i sig hälsosam kost på ett varierat sätt. Produkter som har ett högt innehåll av protein, exempelvis proteinpulver och proteinbars, kan hjälpa oss att äta mer hälsosamt. Antingen som mellanmål eller som ingrediens i matlagning och bakning.

Många känner säkert redan till att köttsorter som kyckling, kalkon, torsk och tonfisk innehåller mycket protein och nyttigt fett, vilket gör att de är bra alternativ för en hälsosam måltid. De kan även varieras på olika sätt, både som kall och varm måltid. Till exempel en sallad med kyckling eller kalkon, som är tillagd sedan tidigare eller ugnsbakad torsk med grönsaker att äta tillsammans med fullkornspasta eller ris.

Proteinpulver och proteinbars finns i många olika smaker, med olika typer av protein och tillsatser. Det gör att de blir mer intressanta att inta som ett mellanmål eller ett snacks efter träningen. Dessutom kan man använda dessa produkter för att göra mer hälsosamma mellanmål eller tillbehör till måltider.

På nätet kan man finna många tips och recept på hur man kan tillaga mer hälsosamma alternativ med hjälp av proteinprodukter. Däremot kan det vara svårare att veta vilken typ av protein man ska välja och vilka varumärken som är av god kvalité. På https://www.bodylab.se kan du ta del av massvis med information och recept samt göra beställning från ett brett urval av produkter.

Tillsätt proteinpulver för mer hälsosam kost

Det är vanligt att använda proteinpulver efter träning eller som kosttillskott. Du kan också använda det för att göra smoothies, hemlagad måltidsersättning eller för att byta ut mot andra ingredienser i ett recept.

  • Om du tycker om att äta havregrynsgröt med mjölk och sylt, så testa att byta ut mjölken mot en mix av proteinpulver och vatten. Använd mindre vatten än vad som står på förpackningen, om du önskar en tjockare konsistens. Byt gärna ut sylten mot bär eller en sylt med lägre sockerhalt.
  • Proteinpulver kan också användas för att göra kolhydratfria mellanmål eller lätta måltider. Till exempel smoothies, proteinpannkakor, nyttiga bars och tilltugg.
  • Lite mer matiga alternativ till frukost, mellanmål eller snacks kan vara pizzabullar eller en pizza med en pizza mix, som har ett högt innehåll av protein.
  • Byt ut din nutella mot proteinella och använd exempelvis till desserter, till proteinpannkakor och bär, som lite topping på din overnight oats.
  • Gör svalkande drinkar eller egen isglass med BCAA till de varma sommardagarna. Dessa kan varieras i de oändliga, då urvalet av olika smaker är stort. Dessutom förgylls varje säsong med speciella smaker.

Det finns mycket annat du kan göra för att få hälsosamma snacks, stora och små mellanmål, efterrätter och drycker med hjälp av proteinpulver. Låt dig inspireras av olika tips och recept som finns på nätet och var inte rädd för att testa egna recept.