Måltidskasser leveret til døren I dag

DE BÄSTA MATKASSARNA
SAMLADE PÅ ETT STÄLLE


Härunder (alt. nedan) finner du de bästa matkassarna direkt till din dörr. Med en matkasse får du en sund, läcker och varierad kost utan att det ska vara besvärligt.

SÖK EFTER MATKASSE

Mot en jämnare fördelning och balans

Mot en jämnare fördelning och balans

4 maj, 2021

Att det inte råder fullständig jämlikhet mellan könen är ingenting som går att sticka under stol med. Oavsett om det gäller ekonomi, politik, kultur eller arbete uppenbarar sig denna ojämlikhet lite var som. Utvecklingen har trots allt gått framåt de senaste decennierna men det finns fortfarande mycket att jobba på. Vindarna blåser i alla fall åt rätt håll med tanke på att vi får allt fler kvinnliga chefer och även det faktum att annars mansdominerande yrken numera hellre anställer människor av det motsatta könet.

Frågan är var det här fenomenet dykt upp från och vad det är som gör att det i mångt och mycket fortfarande legitimeras?

Likvärdighet

Även om det framförallt är männens förtryck på kvinnorna som uppenbarat sig går det inte att bortse från motsatsens verklighet. Även om det här inte gäller i samma utsträckning behöver det ändå diskuteras för att få in det i ett perspektiv.

Männen befinner sig i ett klart underläge när det exempelvis kommer till matlagning. Även om det finns en rad manliga stjärnkockar ses det här fortfarande som kvinnornas revir. Därför åker oftast ögonbrynen upp ett par centimeter när någon får höra att en människa av det manliga könet anordnat en middag.

Många alternativ

Ska du ordna en killkväll men inte riktigt vet vilken väg som ska tas för att få det så trevligt som möjligt? Precis som mycket annat krävs det inte särskilt mycket mer än en måltid och någon form av spel. Poker är något som alltid går hem. Det kan i sin renaste form vara ett socialt spel där deltagarna samtidigt emellanåt måste utsätta sig för tankeväckande verksamhet. Skulle kvällens gäster av någon oklar anledning glömma bort delar av spelet kan de ta del av dem på pokerregler.nu för att sedan återgå till handlingarna.

Kvällen kan innan pokerspelet dras igång inledas med någon form av mat. Vid fint väder kan en grillning vara på sin plats då sammanslutningen samtidigt kan vistas ute i den friska luften innan förflyttningen till de inre regionerna sker.

Det har blivit allt vanligare att alla träffar kompisar i mellan ska vara så avancerade. I en tid då vi på gott och ont blir allt mer uppkopplade försvinner samtidigt de gamla goda relationerna som inte precis byggts upp av ett luftslott. Det gäller att precis som med allt annat även här finna en balans för alla vet hur viktigt den sociala biten är för det psykiska välbefinnandet.

Det kan därför också av samma anledning vara en god idé att försöka hålla killkvällen på en enkel nivå när det kommer till intaget av föda. Det här för att ni ska kunna ägna er åt varandra samt att inte allt för mycket fokus ska ligga på själva maten.

En matkasse med förhållandevis enkla recept är också en fullgod ersättare till grillningen. Det här kan också vara ett sätt att göra något tillsammans och på så vis kanske även väcka gamla minnen till liv.

Planering

I takt med att många i det gamla kompisgänget skaffar familj märks det också ganska snart att det inte går att genomföra aktiviteter lika spontant som tidigare. Det går därför inte att bortse från det faktum att en viss dos av planering krävs. Det ska samtidigt inte ta över helt för det här kan samtidigt vara ett sätt att uppnå den ack så viktiga balansen i en annars fullspäckad vardag.